میراثفرهنگی؛برگزاری نشست تخصصی همایش ملی سنگنگارههای تیمره در شهرستان خمین
در این جلسه فرماندار شهرستان خمین با اشاره به برگزاری نخستین همایش ملی سنگ نگاره های تیمره در اردیبهشت ماه در این شهرستان گفت : مراقبت ازاین سنگنگارهها بعنوان میراث فرهنگی، معرفی و ایجاد زیرساختهای لازم در حوزه گردشگری خمین از مهمترین اهداف برگزاری این همایش ملی است.
وی با تاکید بر تشکیل کمیته نجات سنگ نگاره ها در خمین بیان کرد: برگزاری اردوهای دانشآموزی در این منطقه ، فرهنگ مراقبت از میراثفرهنگی را از سنین کودکی و نوجوانی در افراد نهادینه میکند.فرماندار خمین گفت: همایش ملی سنگ نگاره های تیمره از ۲۴ تا ۲۶ راردیبهشت ماه جاری در منطقه تیمره خمین با اجرای برنامههای مختلف فرهنگی و هنری و حضور گردشگران برگزارمیشود.
براتی زاده ادامه داد: برنامه اصلی این همایش ملی در ۲۵ اردیبهشت با حضور یک مقام کشوری برگزار خواهد شد.
وی افزود: کمیته های اجرایی، پشتیبانی، امنیتی و انتظامی، هنری، علمی و پژوهشی، اطلاع رسانی و امداد و نجات برای برگزاری رویدادملی سنگنگارهها پیشبینی شده است.
فرماندار خمین با اشاره به جاذبههای گردشگری خمین ماند بیت تاریخی امام راحل و دستکندها گفت: انتظار میرود همایش سنگنگارهها بعنوان یک رویدادملی در تقویم گردشگری کشور ثبت شود.
در ادامه مدیرکل میراثفرهنگی ، گردشگری و صنایعدستی استان مرکزی نیز با تاکید بر اهمیت صنعت گردشگری به عنوان محرک توسعه پایدار و لزوم حفاظت از این آثار تاریخی افزود: صنعت گردشگری، یکی از زودبازدهترین، سودآورترین و در عین حال کمهزینهترین عرصهها برای تحقق شعار سال است.
محمود مرادی نراقی با بیان اینکه گردشگری میتواند به عنوان محرک توسعه پایدار عمل کند، گفت: آمار سفرهای نوروزی نشاندهنده ظرفیت بینظیر شهرستان خمین در جذب گردشگر داخلی و خارجی است و با کنار گذاشتن نگاه سنتی به صنعت می توان صنعت گردشگری را به عنوان یک صنعت مادر دید و در این صورت شاهد شکوفایی واقعی اقتصاد محلی خواهیم بود.
وی ادامه داد: متأسفانه در گذشته اولویت چندانی به گردشگری داده نشده بود و در ذهنیت ما صنعت همچنان معادل کارخانه است و این در حالی که گردشگری امروز یکی از بزرگترین صنایع درآمدزای دنیا بهشمار میرود و کشورهایی که به این باور رسیدهاند، مسیر پیشرفت خود را بهطور جدی تغییر دادهاند.
مرادینراقی با اشاره به اهداف کلان همایش ملی سنگنگاره های تیمره گفت: اولویت نخست ما در برگزاری این رویداد ملی، ایجاد حساسیت و توجه جدی به رسیدگی، حفاظت و نگهداری اصولی از سنگنگارههای ارزشمند منطقه است چراکه این آثار نه تنها متعلق به ما، بلکه میراث مشترک بشری محسوب میشوند و حفاظت از آنها وظیفهای همگانی است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان مرکزی بر نقش آموزش نسل جوان تأکید کرد و افزود: یکی از مهمترین برنامههای جانبی این همایش، برگزاری اردوهای آموزشی ویژه دانشآموزان است.
وی اظهار کرد: راهاندازی پایگاه پژوهشی سنگنگارههای ایران در موزه قلعه سالار محتشم خمین هدفگذاری شده است و این پایگاه به مرکز علمی و تحقیقاتی سنگنگارههای کشور تبدیل خواهد شد که بستر مناسبی برای مطالعات علمی، مستندسازی، آموزش و حفاظت اصولی از این میراث کهن فراهم میکند.
مرادینراقی با اشاره به ارزشهای جهانی این آثار خاطرنشان کرد: سنگنگارههای تیمره به دلیل قدمت، تنوع، غنای مفهومی و پیوند عمیق با تاریخ و تمدن بشری، دارای ویژگیهای منحصربهفردی هستند که قابلیت ثبت جهانی را دارد .
وی خاطرنشان کرد: با تمام توان، پیگیر فراهمسازی مقدمات ثبت جهانی این میراث ارزشمند در کنار مسجد جامع ساوه و بازار تاریخی اراک هستیم و این در حالی است که ۲۰ سال از ثبت جهانی عقب هستیم و همایش ملی پیشرو، نقطه آغازی برای تحقق این هدف مهم است.
انتهای خبر/
دیدگاهتان را بنویسید