با حضور مدیرکل غله استان؛ضرورت افزایش مراکز خرید گندم در خمین برای رفع دغدغه گندمکاران
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «امروز خمین» جلسه کارگروه گندم، آرد و نان شهرستان خمین با محوریت خرید تضمینی گندم به ریاست وحید براتیزاده، فرماندار شهرستان خمین و با حضور غلامرضا ملکی، مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی، محمدی، بخشدار کمره و جمعی از مسئولان و کارشناسان دستگاههای اجرایی مرتبط در محل فرمانداری خمین برگزار شد.
فرماندار شهرستان خمین در این جلسه با اشاره به اهمیت حمایت از گندمکاران، اظهار داشت: با توجه به حجم تولید گندم در شهرستان، افزایش مراکز خرید گندم بهویژه در مناطق دورافتاده ضروری است و این موضوع یکی از مهمترین خواستههای کشاورزان است.
وی افزود: کشاورزی که با زحمت فراوان گندم تولید میکند، انتظار دارد محصول خود را در نزدیکترین محل ممکن تحویل دهد. ما نیز به عنوان امانتدار این محصول استراتژیک، موظفیم شرایطی فراهم کنیم که گندمکاران با کمترین دغدغه، محصول خود را عرضه کنند.
براتیزاده همچنین به پرداخت بهموقع هزینه گندم تحویلی اشاره کرد و گفت: تحویل گندم در نزدیکترین مراکز و پرداخت سریع، رضایت کشاورزان را در پی دارد و آنها را برای کشت مجدد در سال آینده ترغیب میکند.
فرماندار خمین با بیان اینکه ۷۰ درصد گندم این شهرستان به تعاون روستایی و ۳۰ درصد به بخش خصوصی تحویل داده میشود، تصریح کرد:دخمین در استان مرکزی رتبه اول را در تحویل گندم به تعاون روستایی دارد.
وی در ادامه به موضوع سیاستگذاری آرد و نان اشاره کرد و گفت: سیاستهای مربوط به آرد و نان و جرائم نانوایان باید متناسب با شرایط شهر و روستا باشد و سامانه نان نیازمند اصلاحات اساسی است.
در ادامه این جلسه، غلامرضا ملکی، مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی، خرید گندم را یکی از مهمترین اقدامات اقتصادی دولت در بخش کشاورزی دانست و گفت: سال گذشته ۳۰ هزار گندمکار در استان مرکزی محصول خود را به مراکز خرید تحویل دادند.
وی با اشاره به خرید ۴۴۰ هزار تن گندم به ارزش ۷۷ هزار میلیارد ریال در سال زراعی گذشته، بر ضرورت حمایت از کشاورزان و تسهیل فرآیند خرید تضمینی تأکید کرد.
احمدرضا جعفری، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خمین نیز در این نشست با اشاره به کاهش منابع آبی و بارندگیهای کماثر در منطقه، گفت: شهرستان خمین در ۸ ماه از سال زراعی گذشته تنها ۳۱ روز بارندگی داشت که از این تعداد فقط ۶ بارش مؤثر بالای ۱۵ میلیمتر ثبت شد.
وی افزود: با توجه به شرایط کمآبی، شهرستان به سمت کشت ارقام زودرس گندم حرکت میکند تا مصرف آب کاهش یابد.
جعفری همچنین از خرید ۴۶ هزار و ۳۰۰ تن گندم در سال گذشته خبر داد و گفت: ۶ مرکز خرید گندم شامل یک مرکز خصوصی در قورچیباشی و پنج مرکز دولتی در رباطمراد، ورچه، خلیلآباد و میبران، گندم کشاورزان را تحویل میگیرند.
وی خاطرنشان کرد: پس از بررسی کیفیت گندم و تعیین سنزدگی مفید و غیرمفید توسط کارشناسان جهاد کشاورزی، گندم تحویلی بر اساس نرخ مصوب خریداری میشود.
انتهای خبر /
دیدگاهتان را بنویسید