به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «امروز خمین» آیین ششمین همایش مجمع سلامت خمین با موضوع سالمندی و جوانی جمعیت با حضور مسئولان استانی و شهرستانی این همایش در راستای اهداف سند ملی جمعیت و سیاستهای کلی سلامت برگزار شد و نقش مهمی در افزایش آگاهی عمومی و جلب مشارکت اجتماعی برای تحقق اهداف توسعهمحور ایفا می کند.
همچنین در این مراسم تعدادی از مسئولین به سخنرانی پرداختند که در ادامه به تعدادی از این صحبت های کوتاه میپردازیم.
در این همایش فرماندار شهرستان خمین با بیان اینکه جمعیت سالمند این شهرستان ۶ درصد بیشتر از میانگین کشور است، گفت: ۱۸.۸ درصد جمعیت خمین سالمند است در حالیکه میانگین جمعیت سالمند کشور ۱۲ درصد است.
وی در ادامه با اشاره به هرم سنی جمعیت ادامه داد: تناسب این هرم در طول ۱۰ ساله گذشته بهم خورده است چراکه نرخ امید به زندگی افزیش و نرخ موالید در کشور کاهش یافته است.
فرماندار شهرستان خمین تاکید کرد: نرخ جمعیت به عواملی منجمله اقتصاد بستگی دارد و جمعیت جوان و نخبه شهرستان به دلیل اشتغال و پیشرفت در کار از این شهرستان مهاجرت کردند.
براتیزاده حفظ جمعیت جوان و پویا و بسترسازی زیرساختهای لازم برای جمعیت سالمند خمین را از برنامههای مهم مسئولان شهرستان عنوان کرد.
وی گفت: بیش از ۵۰۰ نفر در خمین متقاضی مسکن طرح جوانی جمعیت هستند اما به دلیل نبود زمین کافی نتوانستیم برای همه آنها مسکن ایجاد کنیم.
فرماندار شهرستان خمین افزود: در هفتههای آتی برای ۱۶۲ نفر از این متقاضیان زمین فراهم میشود و این کار باید مستمر باشد تا تمام متقاضیان صاحب خانه شوند.
در ادامه رییس دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی اراک نیز گفت: تاکنون ۷۸ مجمع سلامت در سطح استان مرکز برگزار شده است که معیار برگزاری مجامع نیازها و مشکلات شهرستانهای استان است.
مهدی امینی اضافه کرد: مجامع سلامت با موضوع سالمندی در ۲ شهرستان ، حوادث ترافیکی در ۲ شهرستان ، بهداشت روان در ۲ شهرستان و نشاط اجتماعی و زندگی سالم در بقیه شهرستانهای برگزار شده است.
وی ادامه داد: دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی و مجامع سلامت فقط ۲۰ درصد سلامت جامعه را برعهده دارند و هدف مجامع درگیرکردن دستگاههای اجرایی در مسئله سلامت است و ۵۳ دستگاه در استان مرکزی درگیر این موضوع شدند.
رییس دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی اراک افزود: خانههای مشارکت با حضور فعالان اجتماعی، دغدغه مند حوزه سلامت ضمن انتقال دانش، مطالبهگر حوزه سلامت هستند.
در ادامه رییس دانشکده علوم پزشکی خمین نیز گفت: جمعیت ، یکی از بنیادیترین مؤلفههای قدرت ملی و موتور محرک توسعه در هر کشور است و پویایی، جوانی و سلامت جمعیت نه تنها در ارتقای شاخصهای اقتصادی و اجتماعی نقش کلیدی دارد، بلکه تضمینکننده پایداری فرهنگی، علمی و سیاسی در بلندمدت است.
دکتر حسین سلطانی نژاد افزود: امروز، بیش از هر زمان دیگری، کشور نیازمند نگاهی هوشمندانه، مسئولانه و همهجانبه به موضوع جمعیت است.
وی ادامه داد: در شرایطی که برخی شاخصهای جمعیتی با روندی نگرانکننده روبرو هستند، توجه به سیاستهای کلی جمعیت ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری، بهمثابه نقشه راهی راهبردی و علمی، ضرورتی جدی برای همه دستگاهها و نهادهای مسئول است.
رییس دانشکده علوم پزشکی خمین گفت: دانشگاهها و بهویژه دانشکدههای علوم پزشکی، به عنوان مراکز تولید دانش و پایگاههای خدمات سلامت، نقشی بیبدیل در این مسیر ایفا میکنند
انتهای خبر /